Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστήμιο Κρήτης Φ-101. Γενική Φυσική Ι

Περιγραφή - Εαρινό Εξάμηνο 2012-2013

Tο μάθημα "Φ-101. Γενική Φυσική Ι" απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές και είναι ουσιαστικά μία εντατική επανάληψη της ύλης της Μηχανικής, Κυματικής, και Θερμοδυναμικής η οποία διδάσκεται στα λύκεια, αλλά σε ανώτερο επίπεδο Μαθηματικών.

Eισάγονται και χρησιμοποιούνται ο απειροστικός λογισμός και απλές διαφορικές εξισώσεις στη μαθηματική διατύπωση των νόμων της φυσικής και στη λύση προβλημάτων.

Yπενθύμηση

Το μάθημα Γενική Φυσική Ι, προσφέρεται το εαρινό εξάμηνο 2012-2013 με τη μορφή αυτομελέτης. Γίνεται μία διάλεξη των 2 ωρών την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζεται πολύ συνοπτικά η θεωρία, λύνονται αντιπροσωπευτικές ασκήσεις και απαντώνται απορίες που έχουν οι φοιτητές. Μια που το μάθημα έχει ήδη διδαχθεί κανονικά κατά το χειμερινό εξάμηνο, καλό είναι όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν να προετοιμάζονται πριν την διάλεξη στην αντίστοιχη ύλη.

Αξιολόγηση

  • Η καθημερινή παρουσία σας στα μαθήματα είναι άκρως απαραίτητη. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η παρακολούθηση βοηθά ιδιαίτερα στην κατανόηση εννοιών, ενώ η απουσία από αυτά συχνά συνοδεύεται με αποτυχία στις εξετάσεις. Η ύλη του μαθήματος θα καλυφθεί σε 13 εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα το μάθημα περιλαμβάνει 1 διάλεξη 2 ωρών στις οποίες παρουσιάζεται συνοπτική θεωρία και λύση αντιπροσωπευτικών ασκήσεων.

  • Ο βαθμός του μαθήματος θα καθοριστεί αποκλειστικά από το τελικό γραπτό διαγώνισμα.

Οι τελικοί βαθμοί του Ιανουαρίου 2013 βρίσκονται εδώ.

Γενικά

ΦΥΣ-101. Γενική Φυσική Ι
Ώρες: 6
ΕCTS: 7
Εξάμηνο: 2ο

Διδάσκων: Νικόλαος Κυλάφης
Γραφείο: 214 Κτίριο Φυσικής
Ώρες Γραφείου: Επί μία ώρα αμέσως μετά το μάθημα.
e-mail: kylafis@physics.uoc.gr

Ώρες Διαλέξεων:
Τρίτη 13:00-15:00 Αμφ. A (Θεωρία & Ασκήσεις)