Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστήμιο Κρήτης 101. Γενική Φυσική Ι (Φ1)

Περιγραφή - Εαρινό Εξάμηνο 2011-2012

Tο μάθημα αυτό είναι ουσιαστικά μία εντατική επανάληψη της ύλης της μηχανικής, κυματικής, και θερμοδυναμικής η οποία διδάσκεται στα λύκεια, αλλά σε ανώτερο επίπεδο μαθηματικών.

Eισάγονται και χρησιμοποιούνται ο απειροστικός λογισμός και απλές διαφορικές εξισώσεις στη μαθηματική διατύπωση των νόμων της φυσικής και στη λύση προβλημάτων.

Yπενθύμηση

Το μάθημα Γενική Φυσική Ι, προσφέρεται το εαρινό εξάμηνο 2011-2012 με τη μορφή αυτομελέτης. Γίνεται μία διάλεξη των 2 ωρών την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζεται πολύ συνοπτικά η θεωρία, λύνονται αντιπροσωπευτικές ασκήσεις και απαντώνται απορίες που έχουν οι φοιτητές. Μια που το μάθημα έχει ήδη διδαχθεί κανονικά κατά το χειμερινό εξάμηνο, καλό είναι όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν να προετοιμάζονται πριν την διάλεξη στην αντίστοιχη ύλη.

Αξιολόγηση

  • Η παρουσία στο μάθημα δεν είναι υποχρεωτική. Η εμπειρία όμως έχει δείξει ότι η παρακολούθηση βοηθά ιδιαίτερα στην κατανόηση εννοιών και στην καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις. Η ύλη του μαθήματος θα καλυφθεί σε 13 εβδομάδες.

  • Ο τελικός βαθμός του μαθήματος καθορίζεται κατά 100% από την τελική εξέταση η οποία θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 στις 13:00.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας είναι διαθέσιμο στο ακόλουθο αρχείο PDF.

Γενικά

ΦΥΣ-101: Γενική Φυσική Ι
Ώρες: 2
ΕCTS: 7
Εξάμηνο: 2ο

Διδάσκων: Βασίλης Χαρμανδάρης
Γραφείο: 215 Κτίριο Φυσικής
e-mail: vassilis@physics.uoc.gr

Ώρες Μαθήματος:
Τρίτη 13:00-15:00 Αμφ. A