Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστήμιο Κρήτης 101. Γενική Φυσική Ι (Φ1)

Περιγραφή - Εαρινό Εξάμηνο 2009-2010

Tο μάθημα αυτό είναι ουσιαστικά μία εντατική επανάληψη της ύλης της μηχανικής, κυματικής, και θερμοδυναμικής η οποία διδάσκεται στα λύκεια, αλλά σε ανώτερο επίπεδο μαθηματικών.

Eισάγονται και χρησιμοποιούνται ο απειροστικός λογισμός και απλές διαφορικές εξισώσεις στη μαθηματική διατύπωση των νόμων της φυσικής και στη λύση προβλημάτων.

Yπενθύμηση

Το μάθημα Γενική Φυσική Ι, προσφέρεται το εαρινό εξάμηνο 2009-2010 με τη μορφή αυτομελέτης. Γίνεται με τη μορφή μίας διάλεξης των 2 ωρών την εβδομάδα όπου παρουσιάζεται πολύ συνοπτικά η θεωρία και στη συνέχεια λύνονται αντιπροσωπευτικές ασκήσεις και απαντώνται απορίες. Μια που το μάθημα έχει ήδη διδαχθεί κανονικά κατά το χειμερινό εξάμηνο, καλό είναι όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν να προετοιμάζονται πριν την διάλεξη στην αντίστοιχη ύλη.

Αξιολόγηση

  • Η παρουσία στο μάθημα δεν είναι υποχρεωτική. Η εμπειρία όμως έχει δείξει ότι η παρακολούθηση βοηθά ιδιαίτερα στην κατανόηση εννοιών και στην καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις ειδικά για φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει να μελετούν αυτόνομα μόνοι τους. Η ύλη του μαθήματος θα καλυφθεί σε 13 εβδομάδες.

  • Ο τελικός βαθμός του μαθήματος καθορίζεται κατά 100% από την τελική εξέταση του Ιουνίου 2010

Tο αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας είναι διαθέσιμο στο ακόλουθο αρχείο PDF.

Γενικά

ΦΥΣ-101: Γενική Φυσική Ι
Ώρες: 2
ΕCTS: 7
Εξάμηνο: 2ο

Διδάσκων: Ιωάννης Κομίνης
Γραφείο: ITE
e-mail: ikominis@iesl.forth.gr

Ώρες Μαθήματος:
Τρίτη 13:00-15:00 Αμφ. A